מבקר המדינה מפרסם דו"ח שעסק בביקורת נוקבת על תפקודו של מה"ט כרגולטור. במקביל הוצגו נתונים המצביעים על אחוז נמוך של זכאי דיפלומה שעמד על כ - 45%. בדו"ח היה כשל שכן הבדיקה נעשתה אך ורק על מה"ט (הרגולטור) ולא על המכללות (המוסד המתוקצב ומפוקח). סיבות לאחוז הדיפלום הנמוך נעוצות בעיקר ברגולטור עצמו . בהתייחס לדו"ח מבקר המדינה נולדה הצעת החוק המדיניות הכלכלית לשנים 2012-2011, שקבעה כי החל משנת הלימודים תשע"א יחולו שינויים בשיטת התקצוב במכללות המפוקחות ע"י מה"ט והמכללות תתוקצבנה לפי כמות הבוגרים המדופלמים . מודל זה הרסני ואינו מתאים לאופי הפעילות של המכללות.
פורום המכללות הטכנולוגיות הכריז לראשונה על שביתה במכללות עם פתיחת שנת הלימודים. השביתה נמשכה במשך שבועיים שלאחריה נחתם הסכם הנותן מענה לשנה זו בלבד. יחד עם החתימה התחייבו משרדי האוצר והכלכלה לכניסה מידית לניהול מו"מ ליצירת רפורמה ארוכת טווח .
נחקק חוק ההנדסאים והטכנאים המוסמכים ביוזמת חה"כ חיים כץ, אשר שימש יו"ר ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת.
> להאזנה על חוק ההנדסאים לחץ כאן
> לצפייה בחוק ההנדסאים לחץ כאן
הקמת מאהל מחאה מול משרד האוצר, בעקבות ביקורת על התנהלות משרד האוצר ומשרד הכלכלה. ראשי המכללות הטכנולוגיות פתחו בשביתת רעב שנמשכה חמישה ימים. המכללות דרשו מהממשלה שורה של שינויים מערכתיים בהם: שיפור מודל התקציב והקצאת תקציבים ייעודיים להצטיידות, פרויקטים ואזורי עדיפות לאומית; התאמות פדגוגיות מקיפות לרבות שיפור במערך הבחינות וריווח בחינות; הקמת קרן מלגות ייעודית לסטודנטים הנדסאים בשיתוף התאחדות הסטודנטים. בתום המחאה ממשלת ישראל חתמה על סיכום תקציבי ומבני שש שנתי למכללות הטכנולוגיות ונקבע כי בתום תקופת ההסכם תקציב מה"ט יגיע כמעט להכפלה (תקציב מה"ט תוגבר במתווה רב שנתי נומינלי בסך 108 מיליוני ש"ח על פני שש שנים).
פורום המכללות הטכנולוגיות פותח בעיצומים, במסגרתם היתה אמורה להתקיים שביתת אזהרה בת יום אחד.
המכללות דרשו לתקן את נוסחת התקצוב בהסכם עם משרד העבודה, להאריך את רשת הביטחון ולקבל תקציב חירום בגובה של 200 מיליון שקל לשנתיים. כמו כן, הן הבהירו כי קיים חשש אמיתי וכבד שבמצב העניינים הנוכחי - פתיחת סמסטר ב' נמצאת בסכנה.
לאחר משא ומתן שנמשך שלוש שנים בין המכללות הטכנולוגיות למשרד האוצר, החליטו שר האוצר כחלון ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד לגדוע את ההסכמות מול המכללות הטכנולוגית ובחרו בתכנית שתמוטט את מערך ההשכלה הטכנולוגי בישראל. התכנית המוצעת תמחק עבודה של עשורים רבים בפיתוח הון אנושי טכנולוגי והעלאת הפריון והצמיחה בישראל.
תוך התנערות מוחלטת מכל שיתוף פעולה עם המכללות, החליטו כחלון ומנכ"ל משרדו על תכנית שתחסל את מערך הכשרת ההנדסאים בישראל. הגזירות כוללות: סגירת מכללות ומגמות, קיצוץ נרחב בשעות הלימוד, תכנית לימודים שאינה מותאמת לצרכי המשק ומעל הכל – תכנית שתוביל לפיטורי אלפי עובדים.
משרד האוצר, משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים ופורום המכללות הטכנולוגית הגיעו להבנות לגבי צעד ראשון בדרך לרפורמה במערך ההשכלה הטכנולוגית. במסגרת הרפורמה, יוצבו יעדים לאומיים לתחום ההשכלה הטכנולוגית, ויוקצו משאבים נדרשים על מנת לחלץ את ההשכלה הטכנולוגית מתת תקצוב שבו היתה נתונה עשרות שנים. כצעד ראשון תשקיע המדינה סך של 200 מיליון שקל במכללות הטכנולוגיות שיעמדו בקריטריונים שנקבעו, לצד השקעה נוספת בתשתיות ופיתוח בסך 225 מיליון שקל.